آشنایی با فرمول چسب PU کفش

آشنایی با فرمول پی یو کفش

فهرست مطالب

چسب پلی اورتان (PU) به عنوان یکی از پرکاربردترین انواع چسب ها در صنایع مختلف شناخته می شود. آشنایی با فرمولاسیون و ترکیبات این چسب، به صنعتگران و تولیدکنندگان کمک می کند تا بهترین انتخاب را برای نیاز های خود داشته باشند. در ادامه این مطلب از کمیسان به معرفی چسب پی یو و آشنایی با فرمول چسب PU کفش می پردازیم.

معرفی چسب پی یو

چسب های پی یو، چسب هایی مبتنی بر پلیمر هستند که معمولا در کاربردهایی که نیازمند استحکام و مقاومت بالا هستند مانند صنعت ساختمان، خودروسازی، کفاشی، تولیدات مبلمان و … مورد استفاده قرار می گیرند.

این چسب ها به دلیل ترکیبات خاص و مواد اولیه در ساختار خود مانند ایزوسیانات ها و پلی ال ها دارای خواص متعددی از جمله مقاومت حرارتی، مقاومت در برابر رطوبت، چسبندگی عالی، زمان کم در خشک شدن، عمر مفید و … هستند.

📚 بیشتر بخوانید…

چسب پی یو چیست؟| ویژگی‌ها و کاربردهای آن

معرفی چسب پی یو

فرمولاسیون چسب پی یو

چسب های پلی یورتان از ترکیب مواد مختلفی تشکیل می شوند که هر کدام نقش خاصی در عملکرد و ویژگی چسب PU دارند. در ادامه این مطلب فرمولاسیون چسب پی یو را مطالعه کنید:

پلیمر های پلی اورتان در فرمول چسب پی یو

پلیمر های پلی یورتان به عنوان جزء اصلی ساخت چسب PU عمل می کنند و معمولا به شکل پیش پلیمر ها موجود هستند. این پیش پلیمر ها از ترکیبات پلی ال و ایزوسیانات به دست می آیند.

📚 بیشتر بخوانید…

همه چیز درباره رزین پلی اورتان

رزین های مصنوعی در فرمول چسب پی یو

رزین های مصنوعی در فرمولاسیون چسب پی یو برای ویژگی های خاصی مانند زمان خشک شدن، چسبندگی، مقاومت مکانیکی و شرایط جوی مختلف مورد استفاده قرار می گیرند.

این ویژگی ها باعث شده تا از چسب پی یو کفش در چسب های کفاشی برای چسباندن زیره به رویه کفش و تعویض زیره کفش یک گزینه مناسب باشد. رزین های مصنوعی شامل رزین های اپوکسی و رزین های فنولی هستند.

📚 بیشتر بخوانید…

۵ تفاوت اپوکسی و پلی یورتان PU {کدام را بخریم؟}

فرمولاسیون چسب PU

پلیمر های پلاستیکی در فرمول چسب پی یو

پلیمر های پلاستیکی ممکن است به عنوان پر کننده یا اصلاح کننده در خواص چسب استفاده شوند. این پلیمر ها به مقدار خیلی کمی در چسب PU کفش استفاده می شوند که شامل پلی اتیلن (PE)، پلی پروپیلن (PP) و پلی استایرن (PS) می شوند.

📚 بیشتر بخوانید…

معرفی ۶ نوع پلی استایرن PS + کاربرد و ویژگی هریک

پایدارکننده ها در فرمول چسب پی یو

پایدار کننده ها برای جلوگیری از تجزیه یا تغییر خواص چسب در طول زمان استفاده می شوند. پایدار کننده ها شامل پایدار کننده های UV (برای محافظت در برابر اشعه ماوراء بنفش) و آنتی اکسیدان ها (برای جلوگیری از اکسیداسیون) می شوند.

حلال ها در فرمول چسب پی یو

حلال ها به منظور رقیق کردن چسب و تسهیل کردن آنها در کاربرد برای افراد مختلف در فرمول چسب پی یو استفاده میشوند. حلال هایی مثل متیل استات، بوتیل استات، استون، تولوئن و بوتانون در فرمولاسیون چسب پی یو به کار می روند.

📚 بیشتر بخوانید…

حلال چسب پلی اورتان چیست؟{نحوه استفاده از آن}

کاتالیزور ها در فرمول چسب پی یو

کاتالیزورها برای تسریع واکنش بین ایزوسیانات ها و پلی ال ها در فرمولاسیون چسب PU استفاده می شوند. این کاتالیزور ها شامل آمین ها مانند تری اتیلن دی آمین هستند.

روش ساخت چسب PU

چسب PU معمولا از ترکیبات شیمیایی چند ماده تشکیل می شود که به طور مشترک برای ایجاد یک پیوند قوی و با دوام در صنایع مختلف استفاده می شود. رایج ترین مواد اولیه در چسب پی یو شامل پلی یورتان، سیانواکریلات و چسب های بر پایه لاستیک هستند. روش ساخت چسب های پی یو عبارتند از:

روش ساخت چسب PU یک جزئی

چسب PU تک جزئی معمولا شامل ترکیب پلیمر پلی اورتان و مواد افزودنی است که به صورت آماده در یک بسته بندی واحد عرضه می شود. روش ساخت این نوع چسب بسیار ساده بوده و تنها با ترکیبات مواد اولیه پلی ال و ایزوسیانات به همراه افزودنی ها مانند کاتالیزور ها، مواد تثبیت کننده و … تهیه می شود.

چسب آماده شده باید در ظروف مناسب بسته بندی شده و در شرایط مناسب نگهداری شود.

روش ساخت چسب PU دو جزئی

چسب PU دو جزئی شامل دو بخش رزین و سخت کننده است. رزین شامل پلی ال با وزن مولکولی پایین و سخت کننده شامل پیش پلیمر های با وزن مولکولی پایین با پایانه ایزوسیانات هستند.
در مرحله اول ترکیب پلی ال با افزودنی ها مانند کاتالیزور ها، رنگ ها و مواد دیگر انجام می شود. در زمان استفاده، هر دو جزء به مقدار معین اضافه شده و مخلوط می شوند و در مرحله جداگانه ای به عنوان جزء دوم ایزوسیانات اضافه میشوند و در مرحله آخر بسته بندی انجام می شود که حتما باید در شرایط مناسب نگهداری شود.

روش مصرف چسب پی یو

روش های مصرف چسب پی یو بسته به نوع آن (یک جزئی یا دو جزئی) و همچنین نوع کاربرد متفاوت است. مراحل کلی مصرف چسب PU عبارتند از:

  1. سطح مورد نظر باید تمیز و خشک باشد تا چسب به خوبی روی سطح اعمال شود.
  2. اگر از چسب دو جزئی استفاده می شود، در این مرحله باید دو جزء اصلی یعنی ایزوسیانات و پلی ال را در یک ظرف تمیز ترکیب کنید.
  3. برای اعمال چسب روی سطح باید از قلم مو، کاردک یا ابزار مخصوص استفاده شود.
  4. پس از اعمال، دو سطح را روی یکدیگر فشار داده و اجازه داده تا خشک شود. (زمان خشک شدن چسب به شرایط محیطی بستگی دارد.)
روش مصرف چسب PU

سوالات متداول

چسب پی یو مبتنی بر پلیمر است و از پلی ال و ایزوسیانات تشکیل می شود. این ماده که معمولا در کاربردهایی که نیازمند استحکام و مقاومت بالا هستند مانند صنعت ساختمان، خودروسازی، کفاشی، تولیدات مبلمان و … مورد استفاده قرار می گیرند.

چسب پی یو از ترکیب مواد مختلفی مثل پلیمر ها، رزین های مصنوعی، کاتالیزور ها، پایدار کننده ها، حلال ها، پلاستیک ها و … تشکیل می شود که هر کدام نقش خاصی در عملکرد و ویژگی چسب PU دارند.

روش ساخت چسب پی یو ساده است و تنها با ترکیبات مواد اولیه پلی ال و ایزوسیانات به همراه افزودنی ها مانند کاتالیزور ها، مواد تثبیت کننده و … تهیه می شود.

سطح مورد نظر باید تمیز و خشک باشد و اگر چسب دو جزئی باشد، دو جزء اصلی یعنی ایزوسیانات و پلی ال را در یک ظرف تمیز ترکیب کنید. سپس چسب روی سطح با استفاده از قلم مو، کاردک یا ابزار مخصوص اعمال کنید و اجازه دهید تا خشک شود.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *