بلاگ کمیسان

ویژگی ‏های کفپوش اپوکسی چیست؟{کاربرد و ساختار}

کفپوش اپوکسی

فهرست مطالب

هنگامی که صحبت از کف سازی و کفپوش می ‏آید، کفپوش‏ های اپوکسی به دلیل دوام و جذابیت خود در طراحی، حرف اول را می ‏زنند. کفپوش اپوکسی از ترکیب رزین و هاردنر ساخته می‏شود و نوعی پوشش سطحی است که محکم و بدون درز است. فرقی ندارد در چه محلی بخواهید از این کفپوش استفاده کنید، کفپوش اپوکسی به دلیل مزایای متعددی که دارد، در طیف گسترده ‏ای از پوشش ها مانند پوشش کف ‏های صنعتی، تجاری و مسکونی به کار می ‏رود.

کفپوش اپوکسی چیست ؟

کفپوش اپوکسی نوعی پوشش برای کف است که از ترکیب رزین مصنوعی و مواد پر ‏کننده ساخته می ‏شود و به عنوان محافظ و طراحی داخلی روی کف زمین به کار می ‏رود. هنگامی که لایه‏ های رزین قرار داده شده و خشک می‏ شود، پوشش کف یک پیوند مقاوم و دائمی ایجاد می ‏کند که به عنوان یک محافظ قوی عمل می ‏کند.

اپوکسی به دلیل ویژگی مقاومت فیزیکی و شیمیایی آن، بهترین و معروف ‏ترین فناوری کف رزینی است. کفپوش اپوکسی را می ‏توان در طیف گسترده ‏ای از سبک‏ ها و رنگ‏ ها دسته بندی کرد.

کفپوش اپوکسی چیست

کاربرد کفپوش اپوکسی

کفپوش‏ های اپوکسی اکثرا برای کفپوش‏ های صنعتی و تجاری مورد استفاده قرار می‏ گیرند. این کفپوش در آزمایشگاه ‏ها، بیمارستان‏ ها، انبار ‏ها، سالن‏ ها و پارکینگ ‏ها و بسیاری از مکان‏ های دیگر کاربرد دارد. دلیل کاربرد‏ های زیاد آن مزایای گسترده آن است، چند نمونه از کاربرد ‏های مهم آن عبارتند از:

کاربردهای تجاری

کفپوش‏ های اپوکسی در فضا‏های تجاری مثل مراکز‏ها، فروشگاه‏ ها، محل کار و غیره به دلیل مقاومت و راحتی در نظافت بسیار مناسب هستند.

کاربردهای صنعتی

این پوشش به دلیل مقاومت شیمیایی و حرارتی که دارد، در کارگاه‏ ها، کارخانه ‏ها و محیط ‏های تولیدی کاربرد دارند. کفپوش اپوکسی، پوششی بدون درز و قابل تعمیر را ارائه می‏ دهد و در محیط‏ های پرتردد با رنگ و اشکال مختلف به کار می ‏رود.

بخش ‏های بهداشتی

در محیط‏ هایی مثل بیمارستان‏ ها، آزمایشگاه ‏ها، اتاق عمل از کفپوش اپوکسی با ویژگی ضد باکتریال و ضد الکتریسیته ساکن استفاده می ‏شود.

خودرو سازی

در کارگاه ‏های تعمیرات و نمایشگاه ‏ها، این کفپوش در برابر گرد و غبار و روغن موتور قابل شست و شو با آب است و کاملا پاکسازی می ‏شود.

ساختار کفپوش اپوکسی

📚 بیشتر بخوانید…       

نحوه نصب و اجرای کفپوش اپوکسی 

ساختار کفپوش اپوکسی

کفپوش اپوکسی نوعی از چسب، رنگ، پلاستیک و غیره است که به صورت پلیمری از اپوکسید‏ها تشکیل می‏ شود. می‏ تواند از چند لایه رزین ترموست تشکیل شود که پوشش داده می ‏شود، پوشش ‏های کف اپوکسی معمولا از دو بخش تشکیل می‏ شوند، بخش اول آن رزین و بخش دوم سخت کننده قرار می‏ گیرد.

مزایای کفپوش اپوکسی چه می ‌تواند باشد؟

پوشش کف اپوکسی در مقایسه با سایر رزین‏ های کفپوش مزایای قابل توجه ای دارد. یکی از مزایای آن مقاومت بالا و سبک بودن آن است که باعث استفاده از آن در ماژول ‏ها می ‏شود. اپوکسی به عنوان مقاوم‏ ترین رزین در صنعت معروف است. چند نمونه دیگر از مزایای این پوشش عبارتند از:

ظاهر براق

کفپوش‏ های اپوکسی براق هستند و این مزیت باعث شده تا در ساختمان‏ های تجاری، فضا‏ های مسکونی و گاراژ ‏ها مورد استفاده قرار بگیرند. ظاهر صاف و براق آن، تمیز کردن آن راحت ‏تر کرده است و موجب شده ظاهر خود را برای سال ‏ها نگه دارد.

قیمت مناسب

این پوشش قیمت بسیار به صرفه ای نسبت به مقاومت و طول عمر خود دارد. این ویژگی باعث شده در ازای هزینه ‏ای که پرداخت می ‏شود، کیفیت بالایی را برخوردار شد.

مقاومت

کفپوش اپوکسی دارای پیوند‏های شیمیایی قوی است و آن را مناسب برای فضا ها و مکان ‏های پر تردد فشرده و مقاوم می‏ سازد.

ویژگی کفپوش‏ های اپوکسی چیست؟

اپوکسی به دلیل خواص و مقاومت بالای مکانیکی و پایداری ابعادی خود، شناخته می ‏شود. پوشش‏ اپوکسی دارای ویژگی ‏های منحصر به فردی است، مقاومت بالای این رزین در برابر مواد شیمیایی و حرارت بالا، عالی است. رزین ‏های اپوکسی قابل تعمیر هستند و با حرارت دادن مجدد می‏ توان به آن شکل داد.

یکی از خاصیت ‏های این ماده، توانایی تنظیم سختی و انعطاف پذیری است که با کم یا زیاد کردن ماده‏ های افزودنی آن، می‏توان برای کاربرد‏های شخصی استفاده کرد. با این ماده‏ های افزودنی می‏توان کنترل جریان، جلوگیری از اشعه UV، مقاومت در برابر سایش و غیره عملکرد بهتری داشته باشند.

📚 بیشتر بخوانید…       

انواع کفپوش اپوکسی

کفپوش اپوکسی با نوع مواد مورد استفاده، کاربرد‏ ها و روش اجرا به دسته های مختلفی تقسیم می‏ شود. چند نوع از این پوشش کف را نام می ‏بریم:

کفپوش اپوکسی خود پراکنده

پوشش خود پراکنده بسیار قوی است و همین موجب شده تا گزینه مناسبی برای مکان ‏هایی که مورد تردد وسایل سنگین مثل کامیون‏ ها یا بار‏ ها استفاده می‏ شوند. قابلیت مهم این کفپوش، ترکیب آن با ماسه کوارتز است که موجب طول عمر بیشتر کفپوش می شود.

کفپوش اپوکسی کوارتز

این کفپوش شامل ذرات ریز کوارتز است که باعث بالا بردن استحکام و مقاومت کفپوش می شود. خاصیت ضد لغزش بودن کفپوش اپوکسی کوارتز موجب کاربرد گسترده آن در محیط هایی همچون کارگاه ها و مکان هایی که نیاز به مقاومت در برابر سایش دارند مثل پارکینگ ها و کارواش ها، شده است.

کفپوش اپوکسی مورتار

کفپوش اپوکسی مورتار ترکیبی از اپوکسی و مواد معدنی همچون ماسه است که موجب افزایش مقاومت و دوام آن شده است. این کفپوش یک سطح سخت و مقاوم ایجاد می کند که مناسب برای مکان های تجاری است.

کفپوش اپوکسی سد بخار

این نوع کفپوش به طور مستقیم روی بتن اعمال می شود و می تواند قبل از اعمال هر کفپوش دیگری مثل کاشی، رطوبت را کاهش دهد و از انتقال و تشکیل بخار جلوگیری کند.

کفپوش اپوکسی ورقه‏ ای

این ورق سبکی از اعمال پوشش اپوکسی است. با استفاده از این تکنیک، تکه های رنگی مختلف و بریده شده روی پوشش اپوکسی در حالی که مرطوب است اضافه می ‏شود و جنبه ظاهری دارد.

کفپوش اپوکسی سنگدانه ‏ای

این کفپوش از ترکیب رزین اپوکسی با سنگدانه‏ های مختلف تشکیل شده است. اغلب به دلیل مقاومت لغزشی در محل پیاده روی یا نمایشگاه‏ ها به کار می ‏رود. این کفپوش می ‏تواند با الگو و رنگ‏ های مختلفی قابل استفاده شود و قابلیت پوشش دادن به سطوح نامنظم از ویژگی ‏های مهم آن است.

انواع کفپوش اپوکسی بر اساس کاربرد هریک از آن ها

کفپوش‏ های اپوکسی با ویژگی های خاص خود مثل مقاومت، دوام و قابلیت شستشو می توان آن ها را به انواع مختلفی بر اساس کاربرد دسته بندی کرد. در ادامه این مقاله به چند کاربرد آن اشاره می کنیم:

۱. کفپوش اپوکسی صنعتی

این نوع کفپوش مناسب برای انبار ها، کارخانه جات و محیط های صنعتی بوده است. مقاومت بالا در مقابل مواد شیمیایی و سایش موجب کاربرد کفپوش اپوکسی در این محیط های حساس شده است.

۲. کفپوش اپوکسی پارکینگی

این نوع کفپوش در برابر روغن، بنزین و دیگر مواد شیمیایی مقاوم بوده و همین موجب شده تا گزینه مناسبی برای استفاده آن در پارکینگ های خصوصی و عمومی شود.

📚 بیشتر بخوانید…       

 انواع کفپوش پلی یورتان PU + کاربرد هریک از آن ها

۳. کفپوش اپوکسی تزئینی

این کفپوش تنوع بالایی در رنگ و طرح دارد، آن را می توان به شکل براق و مات تهیه کرد. این کفپوش ضد لغزش است تا گزینه عالی برای سرویس بهداشتی باشد؛ همچنین از این کفپوش در فضای تجاری و مسکونی به کار می رود.

۴. کفپوش اپوکسی تجاری

کفپوش های تجاری معمولا در فضا های تجاری مثل مراکز بزرگ و ادارات به کار می روند، این نوع کفپوش وسژگی های متعددی از جمله دوام بالا، مقاومت در برابر سایش و راحتی در تمیزی کردن را دارد و در رنگ و طرح های مختلفی موجود است.

۵. کفپوش اپوکسی آنتی استاتیک

این کفپوش معمولا در محیط هایی که بیشتر در معرض الکتریسیته ساکن هستند، استفاده می شود. کفپوش آنتی استاتیک می تواند از تجمع الکتریسیته و خطرات آن جلوگیری کند و به دلیل این ویژگی ها از آن اکثرا در اتاق های سرور، کارخانه های الکترونیکی و آزمایشگاه ها

۶. کفپوش اپوکسی سه بعدی

این کفپوش با توجه به اسمی که دارد مناسب برای طراحی های منحصر به فرد و خاص است. از کفپوش اپوکسی سه بعدی در کافه ها، فضا های هنری و اتاق های با طراحی خاص به کار می رود.

۷. کفپوش اپوکسی ساختمان

کفپوش اپوکسی ساختمان با ویژگی های ضد آب و عایق بودن، گزینه بسیار مناسبی برای پارکینگ ها، خانه ها و انبار ها هستند. این کفپوش قابلیت تعمیر و نگهداری راحت برای پروژه های ساختمانی دارد.

قیمت کفپوش اپوکسی

قیمت کفپوش اپوکسی وابسته به هزینه تامین مواد، نصب آن، اندازه ‏ها، رنگ و طرح، چیدمان و نوع کفپوش است. هزینه کل این پوشش با توجه به مقاومت و طول عمری که دارد، مفید بوده است. طبق آمار سایت (todayshomeowner) و (architecturaldigest) به طور متوسط قیمت آن‏ها طبق آخرین آمار ثبت شده، بین ۳ تا ۱۲ دلار هر متر مربع بوده است. هر دو هزینه مواد و نیروی کار با هم محاسبه می‏ شود.

📚 بیشتر بخوانید…       

رنگ ضد حریق یا رنگ ضد آتش چیست؟ (Fireproof Paint)

چرا کفپوش اپوکسی بخریم؟

یکی از مهم ترین دلایل انتخاب و خرید کفپوش اپوکسی دوام بالای آن است، این کفپوش معمولا تا ۲۰ سال قابل استفاده است؛ همچنین تمیز کردن اپوکسی بسیار راحت تر از سایر کفپوش‏ ها است و نگهداری آن بسیار راحت است.

این کفپوش به کمترین تعمیر و نگهداری نیاز دارد و این جنبه آن موجب صرفه جویی در زمان، هزینه و لوازم نظافت می‏ شود.



مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *